میلهٔ دشت سر، روستایی است از توابع بخش دابودشت شهرستان آمل در استان مازندران ایران. این روستا از قدیمی ترین روستاهای استان مازندران است که در شرق شهرستان آمل (کیلومتر ۱۲ جاده قدیم بابل) بین دو رودخانه کاری و گرمارود در ظلع شمالی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات آیتالله آملی قرار گرفته است. روستای میله دشت سر از غرب با روستای پاشاکلا، از شرق باروستای خرمن کلا، از جنوب باروستای کمدره و دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات آیتالله آملی، از شمال با روستای مهدیخیل همسایه است. بیشتر مردم این روستا از طایفه چلاو بوده و اکثراً در فصل گرما به این منطقه ییلاقی زیبا در جاده هراز کوچ میکنند. شغل ساکنین ان کشاورزی (شالیکاری) است. به لحاظ عدم تکافوی اقتصاد کشاورزی برای خانوارها در سالهای اخیر جوانان زیادی به قصد تحصیل و کار محل زندگی اجدادی خود را ترک نمودهاند.
وجه تسميه روستاي ميله :
سکونتگاه فعلی روستا در قدیم در حاشیه رودخانه گرمارود در محل موسی اباد (موس اباد) در جوار پایگاه مازیار سردار منطقه بود و به عنوان لنگرگاه کشتی نیز استفاده میشد که در طی گذشت زمان با طغیان رودخانه و تخریب منازل مردم به محل کنونی اسکان داده شدند. نکته قابل توجه اینجاست که پایگاه مازیار در آن زمان بوسیله میله بلندی از اطراف و فاصلههای دور پیدا بود که در نتیجه جابجایی نام محل سکونت جدید میله نماد پایگاه مازیار انتخاب گردید.
قدمت روستای میله دشت سر در تاریخ طبرستان :
ابوحنیفه احمد بن داود دینوری معتقد است که طبرستان منطقه های وسیع در دشت ساحلی که کوههایی دارد با بارش بسیار، زندگی در آن دشوار، کثیف و پرپشه، بیشتر غذایشان از برنج با ماهی و سیر و مرغهای آبی زیاد است، کشتزارهای کتان و قنب دارد، قصبهٔ آن آمل است از شهرهایش؛ سالوس، میله، مامطر، ترنجس، ساریه، طمیسه، ممطیر، نامیه، تمیشه است.
نظرات شما عزیزان:
غریبه 
ساعت11:33---2 ارديبهشت 1393
اطلاعات خوب بود افرین بر عرق روستایی ات